Новият SSD Samsung 990 PRO е вече тук!

Samsung 990 PRO - поглед отблизо върху силно очаквания SSD диск на Samsung.

Samsung 990 Pro е SSD дискът, който много технологични ентусиасти чакаха с нетърпение. Той е наследник на популярния 980 Pro и обещава по-бърза и по-ефективна производителност благодарение на новата V-NAND 3-bit MLC флаш памет и контролера Pascal. Предлага се в модели с капацитет 1 и 2 TB, а версията с капацитет 4 TB ще излезе на пазара по-късно през 2023 г.

ТОП характеристиките на Samsung 990 Pro

Едно от отличните качества на 990 Pro е, че може да се използва в различни устройства, включително настолни компютри, лаптопи и PlayStation 5. Като най-висок клас потребителски PCIe 4 SSD диск на Samsung, 990 Pro е проектиран да осигурява производителност от най-високо ниво и определено отговаря на това обещание.

 Със скорости на последователно четене и запис съответно до 7450/6900 MBps 990 Pro е едно от най-бързите SSD-та на пазара. Освен това той може да се похвали с до 1,4 милиона / 1,55 милиона IOPS за четене и запис, което е по-бързо от предишното поколение 980 Pro и много от неговите конкуренти, като SK hynix Platinum P41 и WD SN850X.

Друга чудесна характеристика на 990 Pro е поддръжката на 256-bit AES криптиране - огромен плюс за всички, които искат да запазят данните си в безопасност.

Получаваш и супер бонус - Samsung Magician
 
Приложението Samsung Magician, което идва заедно с 990 Pro, е друг супер бонус. То дава възможност за отлична поддръжка на диска, като позволява на потребителите да оптимизират производителността на SSD диска, да следят състоянието му и да актуализират фърмуера му. Приложението също така предоставя на потребителите подробна информация за тяхното устройство, включително неговата температура, капацитет и приблизителна продължителност на живота.
 
По-добър ли е Samsung 990 Pro от конкурентите?

По отношение на производителността 990 Pro е отличен избор за тежки задачи. Снабден с охлаждане и допълнителен режим на висока мощност, той се нарежда сред едно от най-ефективните SSD-та на съвременния пазар.
 
Цената 990 Pro е по-висока от тази на някои от конкурентите му, но производителността и функциите му го правят полезна инвестиция за потребителите, които търсят най-доброто от гледна точка на SSD технологията. А за тези, които се грижат за естетиката, Samsung дори предлага опционален радиатор с RGB осветление.


И най-важният въпрос - заслужава ли си?

 Казано накратко - отличен SSD диск, който може да се похвали с производителност и характеристики от най-високо ниво. Независимо дали се нуждаеш от него за развлекателни или професионални цели, 990 Pro е чудесен избор. Отличната му софтуерна поддръжка и опционалният радиатор с RGB осветление само увеличават привлекателността му. Така че, ако си в търсене на нов SSD диск, 990 Pro определено си заслужава.