Състояние на продуктите- Ново, Ремаркетиран, Клас А+, А, А-, B

 Нови продукти - клас „НОВO

Продуктите от този клас са чисто нови, не употребявани. Те идват директно от вносителя или производителя. Те са с оригиналната фабрична опаковка (кутия), пълен комплект аксесоари (при наличие на такива) и с гаранционния срок и условия, които дава производителя на съответната техника.

 

Ремаркетирани продукти,

Продуктите обозначени като „Ремаркетиран“ са получени в резултат на връщани от клиенти, демонстрационна стока, производствен излишък, или отказани поръчки. Те са нови, неизползвани, или използвани с демонстрационна цел. Продуктите са  с оригинална опаковка,  като е възможно е да имат козметични несъвършенства и липсващи аксесоари, книжки, дискове.

 

Обновени продукти – класове А+, А, А-, B

Всеки един продукт, независимо от класификацията, е преминал задължителни тестове и проверка за функционалност работи и според предназначението си. Класът на продукта се отнася само за козметичното и визуалното състояние на продуктите. При всички класове може да разчитате на една и съща функционалност и производителност, а също и за гаранция и клиентско обслужване.

Не са критерии и не се взимат под внимание:

-  Всички лаптопи, монитори, компютри, принтери, независимо от какъв клас са, е възможно да имат следи от инвентаризационни знаци по корпуса RSM (removed security mark).

- Износеността и степента на употреба, както и липсата на незначителни или декоративни елементи като уплътнителни гумички, крачета, капачета и др., които не влияят на нормалното ползване на артикула.

- Различните вариации на клавиатурите QWERTY/AZERTY/ QWERTZ  без да не засягат основните латински символи (букви и цифри).

- Наличието на изгорели пиксели или съб-пиксели, когато са до осем броя на целия екран

- Не се  оценява  козметичният вид на долният капак на продуктите.

Продукти клас „А+“

Продуктите от клас "А+" са изключително запазени, без следи от употреба, неразличими от нови. Предлагат се с 12 месеца гаранция и с възможност за удължаване на гаранцията чрез доплащане.

Продукти клас „А“

За лаптопи /монитори: Продуктите от клас "А" са с леки следи от нормална употреба, но не съдържат забележки по дисплея, драскотини или пиксели, на работещ или изключен екран. Възможни са съвсем леки видими следи от употреба по клавиатурата.

За компютри - може да имат леки следи от нормална употреба. Нямат щети по корпус, портове или липсващи елементи

 Продукти клас „А-"

За лаптопи / монитори: Продуктите от този клас е възможно да имат съвсем дребни, незначителни следи от употреба по дисплей, като драскотинки (1-2мм.), които са трудно забележими на изключен екран, почти незабележими, или виждащи се само под определен ъгъл. Възможни са незначителни забележки по корпус или портове вследствие на транспорт или употреба. Възможни са видими следи от употреба по клавиатурата, тъчпад, или тъчпад бутони. Възможно е да има липсващи декоративни елементи, невъздействащи на функционалността на артикула, като уплътнителни пластини към батерия, счупени зъбчета на охлаждащите решетки, леко забележими пукнатини или отчупени парченца по корпуса или около портовете.

За компютри - възможни са следи от нормална употреба, декоративни забележки (надраскване, ожулвания) по кутия или портове вследствие на транспорт или употреба, не оказващи влияние върху функционалността.

Продукти клас „B“

При закупуване на техника клас „В“ се ползва преференция в цената, може да ги намерите в секция „Преоценени“.  Клас „В“ устройствата са с гаранцията на Клас „А“ устройствата. Единственото нещо, което тази гаранция не покрива са въпросните козметични забележки, с които клиентът е запознат при закупуване на стоката.  Тези забележки не се влошават от само себе си, не се увеличават с течение на времето или при експлоатацията на продукта.

За лаптопи / монитори: Продуктите в този клас имат следи от употреба, може да имат нарушен естетичен вид и/или да има фронтално видима(и) забележка(и) на дисплея, които са изразени и видими в работещ режим. Възможни са забележки по корпус или портове вследствие на транспорт или употреба. Възможни са видими следи от употреба по клавиатурата, тъчпад, или тъчпад бутони.  Възможно е да има липсващи декоративни елементи, невъздействащи на функционалността на артикула, като капачета на панти, уплътнителни пластини към батерия, счупени зъбчета на охлаждащите решетки, малки пукнатини или отчупени парченца по корпуса или около портовете.

За Компютри - възможно е да има по-големи забележки по кутия (надрасквания, ожулвания), липсващи, изкривени или счупени елементи, или малки пукнатини, които нарушават само естетическия вид на артикула и не оказват влияние върху функционалността. Например – счупен или пукнат преден панел. Възможни са забележки по външните портове.

Статус на батерията на лаптопи

Показва състоянието на батерията на лаптопа към момента на продажба и се изразява се във продължителността на работа на лаптопа без захранващ адаптер.  Статуса на батерията е строго индивидуална за всеки лаптоп и може да има различен статус от този на самия лаптоп. 

Батерията може да бъде:

  • Нова батерия (new)  -нова оригинална или съвместима батерия
  • ОК батерия (OK) – позволява работа без захранващ адаптер повече от 30 мин. 
  • Слаба батерия (Weak) – позволява работа без захранващ адаптер  до 30 мин.
  • Дефектна батерия (Defect) – позволява работа само с захранващ адаптер.
  • Без батерия (No Battery) – без батерия, позволява работа само с захранващ адаптер.

Измерването на продължителността на работа се извършва само в работен режим при хардуерен тест на RAM памет.

Времетраене на работа на батерията може да варира в зависимост от начина, по който се използва лаптопът; дали режимът на пестене на електроенергия е включен; размера и яркостта на дисплея, размера на паметта; типа процесор и видеокарта; операционната система; начина на поддържане на лаптопа; климатични условия, температура на въздуха и т.н.

 Гаранцията на батерии на мобилни компютри е различна в зависимост от нейния статус:

  • Нова батерия (new) – 6 или 12 месеца
  • ОК батерия (OK) – 3 месеца.
  • Слаба батерия (Weak) и Дефектна батерия (Defect) – батериите са без гаранция. При „Слаба батерия (Weak)“  цената на лаптопа е намалена с до 80% от цената на нова батерия. При „Дефектна батерия (Defect)“ цената на лаптопа е намалена с до 100% от цената на нова батерия.

Гаранцията за захранващите адаптери е 1 (един) месец.